SAJTÓKÖZLEMÉNY

DEÁK JENÕ KÓRHÁZ ELLÁTÁSI SZÍNVONALÁNAK FEJLESZTÉSE KÉPZÉSEK RÉVÉN
2013.04.29

Több mint 100 millió forintnyi uniós támogatást nyert a tapolcai Deák Jenõ Kórház egészségügyi dolgozóinak képzésére. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatás fejlesztése érdekében a tapolcai kórház dolgozói számára” című, TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0004 jelű pályázatán 117 355 657 Forint támogatást nyert el.

Megkezdõdött a Deák Jenõ Kórház önerõt nem igénylõ, 100 százalékban támogatott, TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0004 azonosító számú, „Képzési programok az egészségügyi ágazatszolgáltatás fejlesztése érdekében a tapolcai kórház dolgozói számára” című projektje, melynek köszönhetõen 117 355 657 Forint vissza nem térítendõ támogatást fordíthat a Kórház ellátási színvonalának fejlesztésére a képzések révén. Összesen 126 fõ képzése valósul meg, 112-en stressz-kezelési és regenerációs tréningen vesznek részt, 14-en pedig egészségügyi szakképesítést szereznek.

Ezen pályázattal a kórházban további szakképzett humánerõforrás állománybõvülés érhet el, javítva ezzel a betegellátás minõségének hatékonyságát. A kórház a projekt keretében 14 fõ szakdolgozója részére biztosít képzéseken való részvételt, úgy, mint Diabetológiai szakápoló, Geriátriai szakápoló, Légzõszervi szakápoló, Pszichiátriai szakápoló, Sürgõsségi szakápoló, Szemészeti szakasszisztens képzéseken, valamint a képzésen résztvevõk számára havonta 128.700 Forint motivációs ösztöndíjat biztosít.

A projektben menedzsmentképzések is megvalósulnak, amelyek célja az intézmény, ezen belül az ellátás hatékonyságának növelése. A FAT által akkreditált alap és emelt szintű készségfejlesztési program kreditpontokat biztosít a kötelezõ szakmai továbbképzés teljesítéséhez.

A résztvevõk megismerik az érzelmi intelligencia alapfogalmait és összetevõit Megtanulják a haldokló beteg és a segítõk (orvos, ápoló, lelkész) közötti jó kapcsolat feltételeit, megismerik a gyászreakciókat. Betekintést nyernek a kulturális antropológiába, megismerik az úgynevezett LEAN folyamat fogalmát: a folyamatok értékelésének gyakorlatát, az értékteremtõ folyamat jellemzõit. Képesek lesznek beazonosítani a saját munkájukban az értékteremtõ folyamatokat. A projekt megvalósításával a menedzsment azt várja, hogy a Deák Jenõ Kórházban a minõségi betegellátás színvonala emelkedjen, és a képzések támogatása, valamint az ösztöndíjak juttatása révén az intézmény a szakmai fejlõdés által megkövetelt elvárásokat biztosítani tudja.


SAJTÓKÖZLEMÉNY DEÁK JENŐ KÓRHÁZ ELLÁTÁSI SZÍNVONALÁNAK FEJLESZTÉSE KÉPZÉSEK RÉVÉN 2014.07.31.

Több mint 100 millió forintnyi uniós támogatást nyert a tapolcai Deák Jenő Kórház egészségügyi dolgozóinak képzésére. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program „Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatás fejlesztése érdekében a tapolcai kórház dolgozói számára” című, TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0004 jelű pályázatán 117 355 657 Forint támogatást nyert el.

Véget érta Deák Jenő Kórház önerőt nem igénylő,100 százalékban támogatott, TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0004 azonosító számú, „Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatásfejlesztése érdekében a tapolcai kórház dolgozói számára” című projektje, melynek köszönhetően 117 355 657 Forint vissza nem térítendő támogatást fordította Kórház ellátási színvonalának fejlesztésére a képzések révén. Összesen 174 fő képzése valósult meg, 160-an stressz-kezelési és regenerációs tréningenvettekrészt, 14-en pedig egészségügyi szakképesítést szereztek.

Ezen pályázattal a kórházban további szakképzett humánerőforrás állománybővülés értel, javítva ezzel a betegellátás minőségének hatékonyságát. A kórház a projekt keretében 14 főszakdolgozója részére biztosított képzéseken való részvételt, úgy, mint Diabetológiai szakápoló, Geriátriai szakápoló, Légzőszervi szakápoló, Pszichiátriai szakápoló, Sürgősségi szakápoló, Szemészeti szakasszisztens képzéseken, valamint a képzésen résztvevők számára motivációs ösztöndíjat biztosít ott.

A projektben menedzsmentképzések is megvalósultak, amelyek célja az intézmény, ezen belül az ellátás hatékonyságának növelése. A FAT által akkreditált alap és emelt szintű készségfejlesztési program kreditpontokat biztosított a kötelező szakmai továbbképzés teljesítéséhez. A résztvevők megismerték az érzelmi intelligencia alapfogalmait és összetevőit. Megtanulták a haldokló beteg és a segítők (orvos, ápoló, lelkész) közötti jó kapcsolat feltételeit, megismertéka gyászreakciókat. Betekintést nyertek a kulturális antropológiába, megismerték az úgynevezett LEAN folyamat fogalmát: a folyamatok értékelésének gyakorlatát, az értékteremtő folyamat jellemzőit. Képeseklettek beazonosítani a saját munkájukban az értékteremtő folyamatokat. A projekt megvalósításával a menedzsment elérte, hogy a Deák Jenő Kórházban a minőségi betegellátás színvonala emelkedjen, és a képzések támogatása, valamint az ösztöndíjak juttatása révén az intézmény a szakmai fejlődés által megkövetelt elvárásokat biztosítani tudja.

Bővebb információ:
Név/cím: Hársfa Gyuláné, 8300 Tapolca, Ady Endre u 1-3.
Telefon/fax: 06-20-2435-648/ 06-87/511-087
E-mail: titkarsag@tapolcakorhaz.hu

Deák Jenő Kórház
Cím: 8300 Tapolca, Ady Endre u 1-3.
Telefon: 06-87/511-080
E-mail: titkarsag@tapolcakorhaz.hu
Honlap: http://www.tapolcakorhaz.hu