Egynapos sebészeti ellátás

Az egynapos sebészet olyan tervezett, klinikai jellegű ellátási forma, amelyben a beteg a műtétet követő néhány órás megfigyelés, szakfelügyelet után, de legkésőbb 24 óra múlva otthonába bocsátható.
A több napos kórházi ápolási idő pár órára történő lerövidítését a korszerű műtéti eljárások, a biztonságosabb, jobb altatás, a fejlett technika-technológia alkalmazása – amelynek következtében a beteget műtét közben kisebb megterhelés éri –, valamint a szigorú betegszelekció (többféle betegségben szenvedő, illetve súlyos betegek kiszűrése) teszi lehetővé.
A Deák Jenő Kórházban 2016-ban került átadásra az új egynapos sebészeti műtőblokk, ahol modern körülmények között van lehetőség a beavatkozások végzésére.
Intézményünkben sebészeti, traumatológiai és nőgyógyászati műtéteket végzünk, jelenleg a keddi és csütörtöki napokon, valamint minden második héten, pénteken.
Műtétes napon 10 előjegyzett, az egynapos sebészet feltételeinek és követelményeinek megfelelően kivizsgált és előjegyzett beteg ellátására van lehetőség. A betegek elhelyezése modern építésű, teraszos, 2 és 3 ágyas kórtermekben történik.

A kórtermekhez tartozó zuhanyzóval ellátott vizesblokk, valamint 3 kórterműnkben és a váróban elhelyezett tv kiemelt kényelmet kínál betegeinknek.
Azon műtétes betegeknek, aki több órát itt töltenek, illetve éjszakára is itt kell maradniuk az osztályon, egyszeri hideg étkezést - vacsora (műtéti beavatkozásnak megfelelő diéta) - és folyadékpótlást (tea) biztosít az Intézmény.


Az egynapos ellátás menete:


Tájékoztatást kap, hogy kontroll vizsgálatra, kötözésre, varrat szedésre- ha történt szövettani vizsgálat-annak eredményéért, valamint ellenőrzésre mikor és hol kell jelentkeznie. A betegnek fel kell keresnie háziorvosát a dokumentációval, aki a szükséges táppénzes állományba vételről gondoskodik. Ezzel lezárul az egynapos ellátás.