Kórházlátogatás-tapasztalatcsere Szakmai Nap a Deák Jenő Kórházban

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Veszprém Megyei Területi Szervezete minden évben megrendezi a megye egészségügyi szakdolgozói számára a Kórházlátogatás-tapasztalatcsere Szakmai Napot.
Az idei év befogadó intézménye a Deák Jenő Kórház volt.
A Szakmai Nap megtartására április 21-én került sor, amelyre a megye 7 kórházából érkeztek szép számmal szakdolgozók, köztük ápolás vezetők, osztály- és részlegvezető főnővérek.
Vendégeink között köszönthettük Kurucz Katalint a MESZK Veszprém Megyei Területi Szervezet elnökét, valamint Vinkler Lajosné korábbi elnököt is.
Mind az idelátogató vendégek, mind pedig kórházunk szakdolgozói, szervezői nagy várakozással tekintettek e neves esemény elé.
A Deák Jenő Kórház, mint struktúraváltó intézmény mutatkozott be, felidézve a kórház történelmének múltját, történéseit, változásait, elérkezve a jelen kórházához.
Intézményünk felépítését és az abban folyó szakmai munkát az ápolásvezetők, főnővérek, vezető asszisztensek, valamint a szakdolgozók mutatták be színvonalas előadások formájában.
A Tüdőgyógyászati Rehabilitációs Osztály eredményes munkáját pedig az osztály pszichológusa ismertette.

Ezt követően került sor a kórház tényleges bemutatására. Vendégeinket sétára invitálva kalauzoltuk el valamennyi diagnosztikus és terápiás részlegünkre. Büszkén mutattuk meg az egyedülálló Gyógybarlangot, ahol szakdolgozóink érdekes beszámolókat tartottak a barlang kialakulásának történetéről, a barlang jellemzőiről, valamint mind az egészséges, mind a légzőszervi betegségben szenvedők szervezetére gyakorolt jótékony hatásairól.
A kórházat bejárva nagy eszmecserék közepette sok tapasztalat is gazdát cserélt.

Ezt követően érkeztünk el a zárszóig, a Szakmai Nap értékeléséig, ahol Dr. Lang Zsuzsanna Főigazgató számolt be a kórház pályázatairól, kitűzött és megvalósult céljairól. Büszkén beszélt szakdolgozó csapatáról, akiknek a munkája lehetővé tette a pályázatok és építkezések ideje alatt is a zavartalan és folyamatos betegellátást. Itt köszönve meg a műszaki csapat, az irodai dolgozók és a takarító szolgálat munkáját is.
Dicsérettel igazolta az előadók felkészülését és színvonalas előadásait.
Az ápolási igazgató beszámolt a kórházban folyó szakmai munkáról, a szakdolgozók magas szintű szakképzettségéről, a Dekubitusz Team és Kézhygienes Team szerepéről és feladatairól. Beszélt az ápolásvezetés munkájáról, az eddig elért eredményekről, az új bevezetett ápolási dokumentációról és hangsúlyozta, hogy az elért eredmények közös kitűzött célok megvalósulásai.

A zárszó után svédasztalos fogadás várta a megye szakdolgozóit, ahol lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre.
Vendégeink a Szakmai Napot illető pozitív visszajelzéseikkel jutalmazták a Deák Jenő Kórház szakmai csapatát, kifejezve gratulációikat, a szakmai munkát a szakdolgozó gárdát illetően, valamint elismerésüket fejezték ki a tisztasággal kapcsolatban is, amelyet a körút során tapasztaltak meg.
Vendégeink a nap végén egyedi készítésű ajándékokkal távoztak Kórházunkból.

Szabados Istvánné
Megbízott Ápolási Igazgató