Semmelweis Nap 2017.

A Deák Jenő Kórház és Tapolca Város Önkormányzata az idei évben immár második alkalommal ünnepelte közösen a Semmelweis Napot.
A színvonalas ünnepség megtartására 2017.június 29-én került sor a Tamási Áron Művelődési Központban.
A hagyományokhoz híven, a Deák Jenő Kórház dolgozói ebben az évben is kitüntetéseket, főigazgatói dicséreteket és Dr. Deák Jenő emlékérmet vehettek át.
Az ünnepség keretei között a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tapolca-Sümeg Helyi Szervezet elnöke átadta a MESZK kitüntetéseket a Kórház dolgozói számára.
Az egészségügyben dolgozók nap, mint nap - bármi történjék is a világban, vagy az egészségügy rendszerében - fáradhatatlanul végzik a munkájukat, gyógyítják, ápolják, rehabilitálják, segítik, embertársaikat hogy ők az életüket jobb minőségben a betegségektől mentesen éljék. Számukra ez nem csak munka, ez a hivatásuk egyben. Fontos pillérei a kiszolgáltatott beteg ember kórházban töltött perceinek, óráinak, sok esetben heteinek.
A hivatás sokszintű, összetett.
Minden egészségügyi dolgozó más és más kihívással szembesül napi munkája során, ezért mindegyikőjüknek mást jelent a siker is.
Kihívás és felelősség a beteg operációjának végigkísérése orvosként, nővérként, műtőssegédként egyaránt.
Kihívás a beteg ember gyógyítása, felelősség a pontos diagnózis felállítása a helyes terápia beállítása, történjék ez bármely szakrendelőben végzett munka kapcsán.
Kihívás és felelősség a beteg ember rehabilitálása, motiválása a gyógyulás irányába, hogy a közös cél elérhetővé váljon.
Küzdelem a kiszolgáltatott magatehetetlen beteg mindennapjait jobbá, élhetőbbé tenni, számukra teljességet, biztonságot adni, az ő életükben is, még sikereket elérni.
Küzdelem, mindehhez a feltételeket megteremteni, a munkát ezzel megkönnyíteni.
Nem feledkezhetünk el ezen a napon az irodai dolgozókról, a takarítási és karbantartási feladatokat végző dolgozókról sem, hiszen nélkülük a kórház, mint Intézmény nem tudna működni.
A Semmelweis Napra készülődés mindig nehéz feladat elé állítja az osztályvezetőket és főnővéreket, hiszen a nap, mint nap hivatásukat ellátó dolgozók közül kell kitüntetettet választani.
Szívből gratulálunk minden dolgozónak, aki az idei évben ebben részesült és elismerésünket fejezzük ki valamennyi egészségügyben dolgozónak, aki teszi, amit tennie kell, gyógyít, ápol, segít rendíthetetlenül!


Szabados Istvánné
Ápolási Igazgató